Més de dos mesos porta l'OTAN a Líbia i allà continuarà almenys tres mesos més. La ministra de Defensa, Carme Chacón, va indicar que Espanya és partidària que l'Aliança prorrogui la seva missió en el conflicte libi "fins a la consecució dels objectius". I així van coincidir a Brussel·les els aliats i socis, els quals "acaben de confirmar" la pròrroga de la missió militar durant tres mesos. En aquest sentit, la ministra de Defensa va anunciar que "divendres portaré al Consell de Ministres una pròrroga indefinida" de la participació en l'operació.

Paral·lelament, des de Bengasi, la ministra d'Afers Estrangers i Cooperació, Trinidad Jiménez, va mostrar el "suport" del Govern al Consell Nacional de Transició de Líbia, al qual considera "representant legítim del poble libi", i va defensar que l'única via per solucionar el conflicte del país del nord d'Àfrica passa per la sortida del poder del seu mandatari, Moammar al-Gaddafi.

Per altra banda, les forces de Gaddafi van intensificar els seus atacs sobre Misrata, a l'oest del país, i van causar deu morts i almenys 26 ferits, segons va afirmar un portaveu rebel a la ciutat, Hassan al Misrati. El portaveu va afegir que milers de gaddafistes van avançar sobre la tercera ciutat líbia, en mans dels rebels des de fa diversos mesos, i la van bombardejar des de l'est, l'oest i el sud. Així mateix, va indicar que la majoria dels ferits es troben en estat greu.

Per part seva, Aïcha al Gaddafi, filla del líder libi, ha presentat una denúncia a Bèlgica contra l'OTAN per considerar que aquesta organització va cometre crims de guerra en bombardejar a població civil a Trípoli. El litigi iniciat per Aïcha al Gaddafi davant el Tribunal Federal Belga i el Tribunal de Brussel·les també pretén anul·lar el bloqueig de béns del règim libi que la Unió Europea (UE) va decidir imposar a l'Executiu de Gaddafi.

Pel que fa a Síria, el Regne Unit i França van presentar davant el Consell de Seguretat de l'ONU una resolució de condemna contra el Govern d'aquest país per la seva violenta repressió de les manifestacions organitzades pels grups d'oposició. Així ho va afirmar al Parlament el primer ministre britànic, David Cameron, que va confirmar els esforços dels governs de Londres i París per incrementar la pressió contra el règim de Bachar al Asaf i instar l'ONU a una condemna de les seves accions. La confirmació del primer ministre es va produir un dia després que el ministre britànic d'Exteriors, William Hague, afirmés que Al Asad ha d'"emprendre reformes o apartar-se".

Ciutat assetjada

En tot cas, uns quaranta tancs i uns cinquanta vehicles de transport de soldats es van concentrar a només quatre quilòmetres de la ciutat de Yisr al Shagur, al nord-oest de Síria. Al mateix temps, milers de soldats van anar arribant a la població d'Idleb, propera a Yisr al Shagur.