El PP va deixar clar a la sessió de control del Congrés que ja té el vicepresident primer, Alfredo Pérez Rubalcaba, probable rival de Mariano Rajoy en les properes eleccions generals, en el seu punt de mira, i que usarà tota la capacitat dialèctica de la seva portaveu, Soraya Sáenz de Santamaría, perquè la seva ofensiva sigui el més precisa possible. "Ho diré sense matisos, senyor Rubalcaba, vostè és l'últim que necessita Espanya", li va dir al vicepresident primer en el tancament d'una intensa intervenció que va despertar llargs i entusiastes aplaudiments dels diputats del grup popular.

La dirigent del PP va intentar lligar la trajectòria de Rubalcaba amb la del president del Govern, i per això el va advertir que amb set anys "de la mà" de José Luis Rodríguez Zapatero "té poques coses de les quals presumir i moltes de les quals penedir-se".

És més, li va criticar que es presenti "com Alfredo, com si tot Espanya no sabés qui és Rubalcaba", i va portar fins al seu àmbit de competències la "crisi del cogombre", en la qual segons ella no ha fet res, estant més preocupat per la seva candidatura a la successió que pels pagesos. Aquestes paraules van provocar la protesta de la bancada socialista.

El vicepresident primer va entendre que les invectives de la seva interlocutora es dirigien molt personalment cap a ell, més que contra el Govern, i en aquesta línia va fonamentar la seva rèplica. "El que a vostès els molesta de mi, i és el motiu pel qual treuen els seus educats portaveus cada vegada que parlo, és que els dic les coses que vostès no volen sentir", va apuntar, entre veus del PP que li van permetre insistir en la seva tesi: "Veuen com els molesta?".