10 de juny de 2011
10.06.2011

El Govern investigarà l'important descens del vot dels emigrants el 22-M

10.06.2011 | 11:13

El Govern ha iniciat un estudi per determinar si problemes administratius o burocràtics estan darrere del considerable descens de la participació d'emigrants en les eleccions autonòmiques del 22 de maig, va anunciar el secretari d'Estat d'Afers Estrangers i Iberoamericans, Juan Antonio Yáñez-Barnuevo.
En una compareixença al Senat, el secretari d'Estat va assenyalar que l'Executiu ha "començat a estudiar amb detall" les causes d'aquest descens, que es deu "en part" a "problemes en els sistemes de correus dels diferents països", però també al "nou mecanisme del vot pregat", que obliga a l'emigrant a comunicar el seu dret a exercir el dret de vot les setmanes posteriors a la convocatòria dels comicis. I "caldrà veure també en quina mesura hi pot haver problemes administratius o burocràtics", va explicar davant la Comissió d'Assumptes Iberoamericans del Senat.
"És una qüestió que preocupa el Govern i l'Administració i que volem, en consulta amb les organitzacions representatives de ciutadans espanyols a l'exterior i amb els partits, buscar la millor manera per millorar la participació".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema