Més de 1.000 siris han creuat la frontera amb Turquia per fugir de la violència en les últimes 24 hores i han aixecat un campament de tendes de refugiats, ha dit aquest dijous l'Alt Comissionat pels Refugiats de Nacions Unides (ACNUR). Molts dels refugiats provenen de la ciutat de Jisr al-Shughour, on les tropes s'han desplegat les tropes sirianes amb tancs, després que, segons les autoritats del país, bandes armades matessin desenes dels seus homes aquest dilluns. Dimecres el primer ministre turc, Tayyip Erdogan, va dir que Turquia obriria les seves portes als que fugen dels enfrontaments entre els manifestants prodemòcrates i les forces de seguretat síries.

El portaveu de l'ACNUR a Turquia, Metin Corabatir, ha assegurat que estan "molt satisfets" amb l'actitud de Turquia, que ha manifestat la seva determinació a mantenir les seves portes obertes als siris "al més alt nivell".

Corabatir ha dit que segons les xifres proporcionades per la Creu Roja turca i el ministeri d'Exteriors, 1.577 siris estan vivint al campament Yayladagi després de l'arribada de 1.050 persones l'últim dia. A més, ha assegurat que hi ha expectatives d'una altra afluència de refugiats divendres, i que la Creu Roja turca està buscant una altra localització per aixecar un campament. "Turquia diu que està preparada per un nombre de probables campaments i nosaltres els creiem", ha dit Corabatir. "El més important aquí és mantenir les portes obertes, donar asil i seguretat a les persones que la seva vida que corre perill".

Les revoltes civils a Síria van esclatar al sud del país al març, però no va ser fins finals d'abril quan les protestes es van estendre a les zones del nord, que van començar a fugir a Turquia els primers centenars de refugiats.

Més de 1.000 persones han mort durant les revoltes populars a Síria en els últims tres mesos, segons grups de drets humans.