La policia espanyola ha carregat aquest dijous al migdia contra els manifestants del moviment 'indignats' que s'han concentrat davant de les Corts Valencianes, el mateix dia que es constituïa la cambra amb els diputats escollits en les darreres eleccions del passat 22 de maig. Els enfrontaments han acabat amb cinc detinguts, segons ha informat a l'ACN fonts de la policia espanyola. D'acord amb la versió policial, les càrregues han començat quan els 'indignats' els han llençat ampolles d'aigua i tisores, amb el resultat de "diversos agents" ferits, intentaven accedir al carrer Navellos, proper a les Corts Valencianes i avui acordonat amb motiu de la constitució de la cambra.

Els 'indignats' també han cridat consignes contra els càrrecs electes acusats de casos de corrupció per seguir desenvolupant la seva activitat a les Corts amb crits de "Fora corruptes de les institucions". Segons altres versions, la càrrega podria haver començat quan la policia anava detenir una jove i alguns dels manifestants ho han intentat impedir. Segons han explicat testimonis dels fets a l'ACN, altres han optat per oferir resistència pacífica.

Els 'indignats' s'han aplegat des de primera hora del matí al voltant de les Corts Valencianes el mateix dia que es constituïen després de les eleccions del passat 22 de maig.