El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha ajornat la trobada amb militants que tenia previst celebrar aquest divendres a la tarda a València per "prudència i responsabilitat" després de la "tensió" generada dijous a les protestes dels 'indignats' del moviment 15M, ha informat el PSPV-PSOE.

En un comunicat, el secretari general del PSPV, Jorge Alarte, ha explicat que ha demanat a Alfredo Pérez Rubalcaba ajornar l'acte per realitzar d'aquí a uns dies. "Una decisió que Alfredo comparteix íntegrament", ha asseverat el líder dels socialistes valencians, que ha considerat que és "un acte de responsabilitat i l'exercici d'una altra política nova, diferent, tan necessària en la Comunitat Valenciana".

Alarte ha defensat que "és hora d'incorporar elements per recuperar el diàleg, la serenitat i la capacitat de tots d'expressar-se lliurement, sense incidents i des de la normalitat democràtica" i ha advertit que "la tensió generada ahir (aquest dijous) en l'acte de constitució de les Corts Valencianes aconsella prudència i responsabilitat". "Per això Alfredo Pérez Rubalcaba i jo, hem decidit junts, canviar la data de l'acte amb militants socialistes que avui (divendres) teníem previst fer", ha afegit.

El secretari general dels socialistes valencians ha reiterat, "com ja es va fer des del dia 15 de maig", el seu "respecte a totes les propostes, idees i plantejaments han vingut fent centenars de ciutadans en el que s'ha anomenat Moviment 15-M" , i ha ressaltat que "comprèn i comparteix moltes de les seves raons per a la indignació".

"Especialment aquí a la Comunitat Valenciana, compartim els seus anhels de més democràcia, decència en la vida pública i lluita contra la corrupció. Compartim la preocupació i l'exigència de respostes davant la crisi i del drama de l'atur, per això, com a un senyal de convivència i de prudència ajornem el nostre acte", ha explicat.