El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres un acord pel qual demana a Congrés dels Diputats que prorrogui la participació de forces espanyoles en les operacions per a la resolució de la crisi de Líbia fins que finalitzi l'operació 'Unified Protector' de l'OTAN. L'acord delega en la ministra de Defensa, Carme Chacón, la realització dels tràmits de sol·licitud d'autorització oportuns, així com el desenvolupament operatiu d'aquesta pròrroga. La pròrroga de la participació espanyola no implica canvis en les missions assignades ni en el nombre de militars a desplegar, que es manté en 500 efectius.

L'OTAN va acordar formalment l'1 de juny en la reunió del Consell de l'Atlàntic Nord prorrogar 90 dies l'operació Unified Protector a partir del 27 de juny. Així mateix, en la reunió de ministres de Defensa de l'Aliança celebrada els dies 8 i 9 de juny, els aliats van posar en valor la constatació de la importància de totes les contribucions per garantir l'èxit de les operacions.

Per això, el Consell de Ministres ha aprovat aquest acord per prorrogar la participació espanyola en les operacions de l'OTAN per a la resolució de la crisi de Líbia, prèvia autorització del Congrés dels Diputats. L'Estat aporta en l'actualitat quatre avions caces F-18 i dos avions de reabastiment en vol per al manteniment de la zona d'exclusió aèria, així com una fragata, un submarí i un avió de vigilància marítima per contribuir a l'embargament d'armes i mercenaris a Líbia.