El portaveu del PSOE al Congrés, José Antonio Alonso, continuava ahir ingressat en el servei de neurologia de l'Hospital Universitari Ramón y Cajal de Madrid després de patir divendres un ictus cerebral.

"Don José Antonio Alonso segueix ingressat en aquest Servei de Neurologia sota observació, després d'haver presentat un quadre neurològic focal divendres a la tarda, resolt favorablement hores després, i es troba asimptomàtic en el moment actual", segons l'informe mèdic emès per l'hospital madrileny.

Està previst que el pròxim informe mèdic sobre l'estat de salut del portaveu del Grup Parlamentari Socialista es faci públic avui al migdia aproximadament.

L'exministre es troba conscient i estable des del punt de vista hemodinàmic i neurològic.

El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, es va posar divendres mateix en contacte telefònic amb la família del portaveu parlamentari socialista per interessar-se pel seu estat de salut.

Nascut a Lleó el 1960, Alonso va ser nomenat el 24 de març de 2008 portaveu del PSOE al Congrés en substitució de Diego López Garrido.

Amic personal de la infància del president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, va ser ministre d'Interior en el primer gabinet del líder socialista i, posteriorment, va passar a ser titular del ministeri de Defensa, després de la sortida de José Bono. Es va convertir, així, en el primer jutge que va ocupar l'esmentada cartera.