La xarxa d'activistes 'Anonymous' ha atacat durant la matinada d'aquest diumenge la pàgina web de la Policia Nacional ('www.policia.es'), bloquejant l'accés a la pàgina durant una hora, tal com informen alguns usuaris a Twitter hores després del ciberatac.

A més de la web de la Policia, altres llocs que també s'han vist afectats per aquest atac han estat la web de l'INEM ('www.inem.es') i del Servei Públic d'Ocupació Estatal ('www.sepe.es') . L'accés a aquests dos últims portals encara no era possible a les 10 hores d´aquest diumenge.

El mètode utilitzat per a 'bloquejar' els webs ha estat l'atac informàtic DDos -similar a l'utilitzat anteriorment contra els sites de l´SGAE o el Ministeri de Cultura-, que consisteix en l'accés massiu a una pàgina per provocar el seu col•lapse .

Sota el hashtag ´#oppolicia´, diversos internautes han ironitzat sobre l'atac, que s'ha produït en resposta a la detenció de tres persones el passat divendres pertanyents a la cúpula de 'Anonymous' segons la Policia Nacional.

La majoria dels 'twitters' han aclarit que "no existeix tal cúpula" i que els atacs responen a accions no organitzades per una sola persona. En qualsevol cas, en alguns 'tweets' -escrits tant en anglès com en espanyol- s'aclaria que, d'aquesta manera, es responia a la detenció de "protestants pacífics".

"La Policia va posar dos antiavalots davant de l'ordinador central per evitar que ningú entri o surti sense permís" o "En la batuda es van dur a la mare d´Anonymous que estava fent un solitari a l'ordinador" són alguns dels comentaris irònics de els 'twitters' en al•lusió a l'atac.

La Policia Nacional va desarticular divendres passat la cúpula de l'organització d'aficionats ´Anonymous´ a l´Estat en detenir els seus tres responsables al país, un dels quals albergava al seu domicili un servidor des del qual es van executar atacs informàtics a pàgines web governamentals , financeres i empresarials de tot el món.