Almenys 70 persones han mort i 104 han resultat ferides en un atemptat suïcida ocorregut en un mercat de la zona militar de Peshawar, al conflictiu nord-oest del Pakistan, segons han informat aquest diumenge fonts policials.

L'atac ha tingut lloc aquesta matinada en un basar conegut com "Khyber Supermarket" de Peshawar, capital de la província pakistanesa de Khyber-Pakhtunkhwa.

En declaracions a Efe, un portaveu del servei de control de la Policia local, Mohsen Khan, ha situat la xifra de morts a 70 i la de ferits en 104, dels quals -ha dit- 25 es troben en estat crític.

"Primer hi ha hagut una petita explosió i quan la gent s´ha amuntegat, aleshores hi ha hagut un atemptat suïcida en una motocicleta", ha precisat Khan.

Per la seva banda, una font de la comandància de la Policia local, que ha optat per guardar l'anonimat, havia xifrat prèviament a Efe els morts en 67 i el de ferits en 96.

Tots dos portaveus policials han informat que la detonació ha tingut lloc al voltant de la mitjanit (hora local) i ha estat causada per un terrorista suïcida que es desplaçava en motocicleta.

Segons alguns mitjans pakistanesos, entre les víctimes hi ha diversos periodistes i agents, que es van acostar al lloc dels fets després de la primera explosió, de baixa intensitat.

Diversos edificis del mercat han resultat seriosament danyats per l'atac, que ha donat lloc a un incendi.

Els atemptats són habituals a Peshawar i a altres punts d'aquesta província, adjacent al inestable cinturó tribal fronterer amb l'Afganistan en què busquen refugi nombrosos grups talibans i pròxims a la xarxa terrorista Al-Qaida.

L'últim atac en aquesta ciutat s'havia registrat el passat dia 9, quan tres persones van morir per l'explosió d'una bomba en un abocador proper a una escola.