El portaveu de CiU al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, ha considerat aquest dilluns que les dimissions del vicepresident Eugeni Gay i dels magistrats Javier Delgado i Elisa Pérez Vera del Tribunal Constitucional (TC) haurien "d'avergonyir a PP i PSOE". "Tal com ja havíem dit en el procés previ a la sentència de l'Estatut, la no renovació de membres del TC per mandat constitucional un cop s'han acabat les seves funcions és una vulneració de la Constitució", ha comentat Duran a l'ACN. "Per tant, el PP i el PSOE haurien de sentir-se no només apel·lats, sinó avergonyits de menysprear la Carta Magna", ha criticat el portaveu de CiU al Congrés.

"I ho fan descaradament, ells que sempre s'erigeixen com a bloc constitucional i amb pretensions de donar lliçons als altres respecte a la Constitució", ha puntualitzat Duran, que ha apuntat directament a la responsabilitat del PP.

"En el cas del TC, hi té una responsabilitat particular el PP que, per raons partidistes, durant la sentència de l'Estatut va ser el que més va impedir la renovació dels magistrats amb mandat caducat", ha recordat el portaveu de CiU al Congrés, que ha afegit que no només s'està bloquejant el funcionament d'un òrgan constitucional com el Tribunal Constitucional "sinó que també passa amb el Defensor del Poble i amb membres d'altres organismes".