Els 'indignats' s'han acomiadat a mitjanit d'aquest diumenge de la madrilenya Puerta del Sol, on els acampats han estat durant 28 dies, amb un dels seus tradicionals crits muts.

En una abarrotada Puerta del Sol, els congregats han dut a terme accions concretes de comiat "representatives del moviment". Així, a les dotze en punt de la nit, com és habitual, han protagonitzat un crit mut per recordar que continuen "vius i units" i que ha conclòs amb un fort aplaudiment.

Tot seguit, els 'indignats' han corejat consignes com les ja famoses "Que no, que no, que no ens representen ',' En diuen democràcia i no ho és ',' Aquesta crisi no la paguem 'o' Cal ja, una vaga general '.

Amb pancartes amb lemes com 'Repressió, llibertat d'expressió', els congregats han continuat amb crits relatius a la continuïtat del moviment després del desmantellament de Sol com 'No no n´anem, ens expandim', 'El poble unit, mai serà vençut' o 'Això és només el principi'.

Aquests actes simbòlics han estat precedits de la celebració de l'assemblea de pobles i barris, que s´ha allargat durant diverses hores. Durant la mateixa, els portaveus van condemnar els incidents d'aquest dissabte en la presa de possessió d'alguns alcaldes i alhora rebutjar l'ús de la violència per qualsevol de les parts. "Qualsevol acció unipersonal directa no representa el moviment", han reiterat els portaveus.

L'assemblea de barris i pobles, que es va organitzar en onze grups o comissions dividides per zones, va estudiar fonamentalment sis punts de consens, entre els quals hi havia la dimissió del conseller d'Interior del Govern català, Felip Puig, o el suport a la marxa convocada el proper diumenge, dia 19, en totes les places i pobles d'Espanya.

Pel que fa a la marxa de diumenge, que en un principi estava previst que s'acabés a les portes del Congrés dels Diputats, un portaveu va informar que degut a que no havia estat concedit permís corresponent l'acció finalment conclourà a la plaça de Neptú.

Durant la reunió, en la qual també van intervenir portaveus d'acampades d'altres punts de la geografia espanyola, els congregats de partir ja sobre accions concretes per sumar-se a diferents manifestacions com la que tindrà lloc privatització del Canal d'Isabel II dimarts o propostes per ubicar l'assemblea itinerant, entre altres qüestions.

Els congregats, que van denunciar el robatori de part del material d'acampada, han acordat celebrar la propera assemblea de barris i municipis el proper dia 26, a les set de la tarda. L'assemblea d'aquest diumenge va concloure amb la lectura d'uns versos del poema de Gabriel Zelaya 'Espanya en marxa'.