El vicepresident primer del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha assegurat aquest divendres que la confirmació definitiva que el brot d'E.coli ve de la soja alemanya seria una "bona notícia" per al camp espanyol perquè "aclariria dubtes", i també per a la sanitat a l'Estat, perquè tot el consum d'aquest producte prové de productors espanyols. "De ser així ni tenim perquè preocupar-nos i més aviat hem d'alegrar-nos pel camp espanyol tot i que tothom té clar que nosaltres no hi tenim res a veure", ha sentenciat a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

El vicepresident ha afirmat que els anàlisis dels laboratoris alemanys sembla que apunten "clarament" a la soja alemanya com a causant del brot d'E.coli i "malgrat que no tenim confirmació oficial, si fos així nosaltres no tindríem problemes perquè no consumim soja importada d'alemanya". Segons Rubalcaba, la soja que es consumeix a l'Estat es produeix a granges locals i en tot cas el país disposa de les "alertes sanitàries" oportunes.

Rubalcaba ha afirmat a més que l'Estat està estudiant dur a terme "totes les accions legals oportunes" per demanar compensacions per als productors hortofructícola espanyol. Ho fa davant la Comissió Europea on segons ha recordat el ministre l'execuitiu espanyol ha rebutjat la primera proposta de 200 milions de compensació. A més, segons Rubalcaba, s'estan posant en marxa les campanyes per recuperar el prestigi dels cogombres espanyols.