El president iemenita en funcions, Abdo Rabu Mansur Hadi, va mantenir la seva primera reunió oficial amb els líders de l'oposició. Hadi, que dirigeix el país després de la sortida del president Ali Abdul·là Salih a l'Aràbia Saudita en patir un atemptat, es va reunir amb sis representants de la principal aliança opositora iemenita, l'Encontre Compartit, que havia demanat una cita amb el vicepresident.

Paral·lelament, les autoritats iemenites han detingut diversos sospitosos de l'atemptat del passat 4 de juny contra el president. Els resultats de les investigacions preliminars han revelat "veritats greus i importants" relacionades amb l'Encontre Compartit, va apuntar Al Mizaq, veu del governant Partit del Congrés Popular General, del propi Saleh.

En un altre ordre de coses, el nombre de refugiats sirians que es troben en campaments fronterers amb Turquia ha augmentat fins a gairebé 7.000,. Diumenge van entrar a Turquia altres 1.000 sirians, que van ser assignats al quart campament establert al poble fronterer de Boynudogru.

Paral·lelament, ahir es va saber que la lesbiana siriana autora d'un exitòs bloc en el qual descrivia la vida diària a Damasc enmig de lles revoltes socials de les darreres setmanes és en realitat Tom MacMaster, un estudiant nord-americà que viu a Escòcia. El bloc, actiu des de febrer, ha esdevingut en un gran èxit a internet, amb milers de seguidors i gran atenció de la premsa, que el va convertir en una font fiable d'informació sobre els esdeveniments a Síria i la repressió del règim de Bachar al Assad.

Finalment, el ministre d'Afers Estrangers alemany, Guido Westerwelle, va anunciar a Bengasi que el seu Govern reconeix al Consell Nacional de Transició (CNT) -l'òrgan de direcció dels rebels- com "el legítim i únic" representant dels libis. Almenys deu rebels han mort en les darreres hores en combats a l'enclavament petrolier de Brega, a l'est de Líbia, i ea Misrata.