La Comissió Europea va aprovar la proposta del comissari d'Agricultura, Dacian Ciolos, de limitar a 210 milions d'euros les ajudes als pagesos amb les quals compensar el 50% de les pèrdues del sector hortofructícola europeu després de l'anomenada "crisi del cogombre". La mesura va comptar amb el suport suficient dels Estats membres, entre els quals Alemanya, mentre Espanya va votar-hi en contra per considerar "insuficients" les ajudes, fet pel qual "no es donarà per satisfeta" amb tal indemnització.

El secretari general de Medi Rural, Eduardo Tamarit, va assegurar que "les mesures no ens satisfan". Així, va explicar el rebuig d'Espanya a aquestes per considerar-les insuficients, ja que "no tenen en compte tot" el sector hortofructícola ni les pèrdues que ha assumit "per quelcom que no és la seva responsabilitat".

Atès que no es va aconseguir una majoria qualificada per bloquejar la proposta, la Comissió és ara competent per adoptar-la formalment, fet que succeirà en els propers dies. La decisió serà publicada al Diari Oficial de la UE, probablement dilluns que ve, i els Estats membres tindran fins al 22 de juliol per presentar a Brussel·les les peticions amb els volums estimats de pèrdues dels seus productors.

Per altra banda, un nen de dos anys de Celle, a l'estat federat alemany de Baixa Saxònia (nord), es va convertir en la víctima número 37 a Alemanya del brot de l'E. coli, la infecció que es va iniciar ja fa més d'un mes i l'origen del qual van resultar ser brots de llavors germinades.