La cap adjunta de la Fiscalia de Milà, Ilda Boccassini, "bèstia negra" de Silvio Berlusconi, va replicar punt per punt els arguments dels advocats del primer ministre, amb els quals havien demanat ajornar el procés per l'escàndol sexual "Rubygate". El cap del Govern porta sent jutjat des del passat 6 d'abril per haver, suposadament, pagat pels serveis sexuals d'una menor d'edat marroquina, Ruby, i també per haver comès un abús d'autoritat després de trucar a la policia de Milà per demanar que alliberessin la noia malgrat que va ser detinguda el maig de 2010 per un robatori.

Després de dues audiències en aquestes darreres setmanes, la defensa de Berlusconi va argumentar que la part del procés per abús de poder era jurisdicció del Tribunal dels ministres, en el qual Il Cavaliere no podria comparèixer sense un improbable vot del Parlament.

La jutge Boccassini va recordar que Berlusconi ha "comès un delicte de dret comú i no un delicte ministerial abusant del seu poder" com a primer ministre quan va trucar a la prefectura de Milà, la nit del passat 27 i 28 de maig, per obtenir la llibertat de Ruby.