El ministre de la Presidència, Ramón Jáuregui, va assegurar que si la comissió d'experts que estudia el futur del Valle de los Caídos proposés retirar les restes de Francisco Franco, el Govern podria fer-ho, i va informar que, sobre això hi ha hagut ja contactes "extraoficials" amb la família.

Jáuregui va assenyalar que "probablement és incompatible des de la perspectiva dels experts en el futur del Valle de los Caídos i de l'ús sacre de la Basílica" que l'anterior cap de l'estat estigui enterrat allà. "Si aquesta recomanació es fes, hauríem de negociar que les restes de Franco es dipositessin en el panteó del cementiri del Pardo, que és on està la seva vídua", va afegir.

La filla de Francisco Franco, Carmen Franco, es va mostrar contrària que les restes del seu pare siguin retirades del Valle de los Caídos i va assegurar que l'Executiu no s'ha posat en contacte amb la família per parlar de la possibilitat que sigui traslladat. "Em sembla malament, l'opinió de la família és que es quedi allà, que és una basílica", va explicar. Carmen Franco va afirmar que la família ha tingut coneixement d'aquests plans a través dels mitjans.