L'expresident de Tunísia Zine al-Abidine Ben Ali, que va fugir a l'Aràbia Saudita el gener, serà jutjat en absència el 20 de juny, ha informat aquest dimarts el primer ministre provisional del país, Beji Caid Sebsi. "Serà jutjat en un tribunal militar i en un civil", ha declarat Caid en una entrevista a la televisió Al-Jazeera.

Les autoritats provisionals, en un intent de reafirmar la seva autoritat i de guanyar legitimitat davant els manifestants que van forçar la transició, estan atacant els vestigis del llarg mandat de Ben Ali. Entre els càrrecs legals que l'imputen a l'expresident, es troben el de conspirar contra l'Estat, el d'homicidi involuntari i tràfic de drogues.

Ben Ali va fugir a Yeda, a l'Aràbia Saudita, al poc temps de ser derrocat per unes manifestacions massives de protesta el 14 de gener. Diversos membres de la seva família i del personal de seguretat, així com alguns dels seus aliats més pròxims, van ser detinguts poc després.

Les autoritats saudites no han respòs a la petició de Tunísia d'extradir a l'ex president i a la seva dona Leila Trabelsi.

A l'ex president egipci Hosni Mubarak, que va ser enderrocat poc després de Ben Ali, també serà jutjat per la mort de manifestants i podria ser condemnat a mort.