El líder del PPCV, Francisco Camps, ha estat investit president de la Generalitat Valenciana aquest dijous a les Corts Valencianes amb 55 vots a favor del PP i 43 en contra dels diputats del PSPV-PSOE, Compromís i Esquerra Unida del País Valencià.

Un dels representants socialistes ha estat absent a la votació. Camps presidirà per tercera vegada la Generalitat Valenciana després que l'any 2003 va aconseguir la seva primera victòria electoral amb majoria absoluta. Durant el seu discurs, el president valencià ha promès una legislatura austera que millorarà l'eficiència i ha anunciat una reforma electoral que impulsarà la circumscripció uninominal respectant el nombre de diputats per demarcació.

Francisco Camps ha estat investit aquest dijous nou president de la Generalitat Valenciana després que el PP aconseguís la majoria absoluta a les Corts Valencianes a les eleccions autonòmiques del passat 22 de maig.

Camps va revalidar la majoria a la cambra valenciana augmentant un diputat però perdent suport en vots i percentatge. Els presumptes casos de corrupció amb els quals es relaciona el president del PP no varen impedir una victòria del PP, que han 55 diputats a la cambra ha fet Camps de nou president.

La resta de la cambra està integrada per 33 diputats del PSPV-PSOE, 6 de la coalició Compromís (Bloc Nacionalista Valenciana, Iniciativa del Poble Valencià, Els Verds) i 5 representants d'Esquerra Unida del País Valencià (EUPV).

Els representants d'EUPV i Compromís han mostrat una targeta vermella durant la votació en senyal de protesta per la investidura de Camps.

Durant el seu discurs d'investidura, Camps s'ha compromès a reformar el sistema electoral per triar els diputats per circumscripció uninominal partint del nombre de representants de cada demarcació. Camps ha dit que assistim a "un canvi de mentalitat ciutadana que ha arribat per quedar-s'hi" i que cal que els polítics impulsin reformes per "reforçar la participació ".

El president popular ha centrat bona part del seu discurs, d'una hora de duració, a remarcar els esforços que l'administració valenciana farà en favor de l'austeritat i l'eficiència sense "retallar cap pilar de la societat del benestar", ha dit.