Cinc nens que van ser hospitalitzats al nord de França després de menjar hamburgueses de vedella suposadament infectades amb una variant del bacteri Escherichia coli estan "greus", segons han dit el dijous responsables sanitaris, informa Reuters.

Les autoritats han dit que el bacteri no semblava estar relacionat amb la variant letal de l'E.coli que ha afectat 3.000 persones, 37 de les quals han mort, la majoria al nord d'Alemanya. La cadena de supermercats alemanya Lidl ha retirat les caixes d'hamburgueses congelades que es creu que són l'origen de les infeccions a França. Les caixes es van vendre sota la marca 'Steaks Country' i tenen data de caducitat del 10, 11 i 12 de maig, segons les autoritats.

Aquest dimecres, sis nens d'edats compreses entre els 20 mesos i els vuit anys que viuen a diferents localitats de la regió de Pas de Calais van ser portats a l'hospital a la ciutat de Lille després de patir episodis de diarrea amb sang. Un d'ells va rebre l'alta de seguida, però cinc estan "en situació greu" i estant sent tractats a l'hospital. Tres estan rebent un tractament d'hemodiàlisi, un mètode per retirar els residus de la sang en cas que fallli el ronyó.

Tot i que el brot es produeix després d'una epidèmia d'Escherichia coli a Alemanya, les autoritats sanitàries han dit que els casos de França aparentment no tenien relació.

"Espero que puguem llançar un programa de recerca molt ràpidament, estem treballant amb investigadors francesos per identificar l'origen i abordar aviat els problemes de salut", ha dit el ministre de Sanitat francès, Xavier Bertrand, a la cadena RTL. El ministre ha afegit que la cadena de producció sencera de les hamburgueses hauria de ser examinada i que calia aplicar controls més estrictes.

De la seva banda, un portaveu de Lidl ha dit que la vedella que s'havia fet servir en les caixes sospitoses havia estat comprada al proveïdor francès SEB-CERF, amb seu a la localitat nord-oriental de Saint-Dizier, que produeix unes 400 tones a l'any de carn congelada, segons el seu web.