El fill del líder libi Moammar al-Gaddafi creu que el millor per Líbia és organitzar unes eleccions i que, si el seu pare perd, deixi el poder però en cap cas marxi a l'exili. "Les eleccions podrien organitzar-se d'aquí a tres mesos. Com a màxim a finals d'aquest any, i acceptaríem observadors internacionals per garantir la transparència del procés", ha afirmat Saif al-Islam, el segon fill d'al-Gaddafi, en una entrevista publicada al diari italià 'Corriere della Sera'. La proposta de convocar eleccions s'afegeix a altres anuncis del govern libi per tal de convèncer les potències occidentals de la voluntat de canvi, i així aturar els atacs aeris sobre les forces fidels al govern.

"No tinc cap dubte que una gran majoria dels ciutadans libis donen suport al meu pare i veuen els insurgents tal i com són: fonamentalistes islamistes fanàtics, terroristes amb suport estranger," ha comentat al-Islam al diari.

Quan se li ha demanat si al-Gaddafi marxaria a l'exili en cas que perdés les eleccions, el fill d'al-Gaddafi ha exclamat que no. "No hi ha motiu, el meu pare no marxarà mai de Líbia, perquè aquí ha nascut i aquí vol ser enterrat", ha defensat.

L'oferta de convocar eleccions, però, no ha aconseguit aturar els grups opositors del govern, que continuen amb la intenció d'avançar cap a Trípoli amb l'ajuda dels atacs aeris de les forces aliades.

La intervenció de l'OTAN, però, no està donant els fruits esperats. Els avançaments dels insurgents cap a la capital no han tingut èxit, tot i que les forces occidentals porten setmanes atacant la residència d'al-Gaddafi i altres objectius militars. Al-Gaddafi segueix al poder, després de 41 anys governant el país petroler.