La Fiscalia General de l'Estat va identificant "persones responsables" d'algunes trames de nens robats. En principi, no s'ha trobat cap vincle entre les xarxes localitzades en "alguns llocs concrets", fet pel qual no hi ha una única organització que les controlés totes. En total, el Ministeri Públic té a les seves mans 849 casos d'aquest tipus, dels quals 162 han estat judicialitzats perquè hi ha indicis delictius i 38 han estat arxivats.

Cándido Conde-Pumpido, fiscal general de l'Estat, va explicar que la investigació ha destapat trames, però no a nivell estatal, sinó en "alguns llocs concrets". El representant del Ministeri Públic va explicar que en alguns casos s'han hagut de realitzar exhumacions, encara que aquest assumpte és competència del jutge. Conde-Pumpido va revelar que aquesta ordre s'ha donat, per exemple, a La Línea de la Concepción (Cadis).

El Ministeri de Justícia ha aprovat dos protocols: un per a l'atenció de les víctimes i un altre per a les proves d'ADN. Tots dos afecten el territori de competència del Ministeri de Justícia, perquè s'estén a l'Institut Nacional de Toxicologia i a les actuacions dels gabinets d'assistència a les víctimes.