Les forces sirianes han matat almenys 16 manifestants, segons el grup que coordina la protesta, mentre desenes de milers es manifestaven contra el president Bashar al-Assad, desafiant una repressió que França i Alemanya han advertit que podria ser contestada per una intervenció internacional més dura. Les protestes del divendres han sorgit tot i la promesa que el cosí d'al-Assad, Rami Makhlouf, un magnat detestat per molts manifestants per ser un símbol de la corrupció i la impunitat de la classe dirigent, renunciaria al seu imperi empresarial i entregaria la seva gran fortuna en forma de caritat.

Les forces de seguretat han matat almenys 16 manifestants en protestes en tot el país, entre ells el primer mort a Aleppo, la segons ciutat del país, segons el Comitès de Coordinació Local.

Testimonis a la ciutat oriental de Deir al-Zor han dit que dues persones han mort quan tractaven de retirar uns cartells de Bashar al-Assad i el seu pare, que va governar durant 30 anys el país fins que va morir el 2000. La televisió estatal ha dit que els homes armats han matat un membre de les forces de seguretat a Homs i n'han ferit 20.

Desenes de milers de persones han sortit al carrer en la província de Deraa -el bressol de la revolta de tres mesos contra el dictador-, a l'est kurd, en les ciutats d'Homs i Hama, al nord de Damasc, i als suburbis de la capital, segons els activistes.