El rei del Marroc, Mohamed VI, ha anunciat aquest divendres a la nit en un missatge televisat els canvis en la nova Constitució. La reforma implica un canvi d'estatuts en la monarquia de passarà de ser "sagrada" a ser "inviolable". "Hem aconseguit desenvolupar una nova carta constitucional democràtica", ha assenyalat el monarca afegint que la Constitució "consagra una monarquia basada en la ciutadania". Mohamed VI cedirà part de les seves competències al primer ministre, que tindrà la denominació de president del Govern, que nomenarà els funcionaris del Govern. Mohamed VI ha convocat un referèndum el pròxim 1 de juliol per ratificar la reforma de la Constitució.

La nova Constitució marroquina es votarà en referèndum el pròxim 1 de juliol, tal com ha avançat Mohamed VI. La Constitució, representa, segons ha indicat el monarca, un moment històric en la construcció de l'estat de dret i de les institucions democràtiques. La nova carta magna consagrarà que el Marroc és un "Estat musulmà". El text limita els poders polítics del monarca i només tindrà competències exclusives en matèria religiosa i militar.

Mohamed VI cedirà part de les seves competències al primer ministre, que es convertirà en president del Govern i proposarà al monarca els alts càrrecs de l'administració i els governadors civils que representen a l'Estat en les diferents regions, però el rei serà qui aprovarà aquests nomenaments.