L'OTAN ha admès que ha destruït una casa a Trípoli a la qual fonts oficials líbies asseguren que han mort nou civils, un incident que pot sembrar nous dubtes dins l'aliança sobre la seva missió al país de la riba sud del Mediterrani.

Aquest atac aeri ha estat el cas més clar fins al moment de baixes civils a causa d'un bombardeig de l'OTAN, i arriba en un moment en què l'aliança està sotmesa a una pressió creixent per una campanya que està costant més temps i recursos del que s'esperava. Una declaració de l'OTAN explica que l'objectiu de l'atac era un magatzem de míssils militars, però que, aparentment, un dels projectils de l'aliança no va aconseguir l'objectiu.

"L'OTAN lamenta les pèrdues de civils innocents i pren molta cura en uns atacs contra un règim determinat a utilitzar la violència contra els seus ciutadans", ha dit el tinent general Charles Bouchard, cap de les operacions de l'OTAN sobre Líbia.

"Malgrat que seguim investigant els detalls del succés, tot indica que una fallada del sistema de les armes pot haver causat l'incident", ha afegit.

Diversos periodistes conduïts per oficials libis a l'àrea residencial del districte Souq al-Juma, a Trípoli, diumenge al matí van poder veure diversos cossos extrets de la runa d'un edifici destruït.

Més tard, en un hospital, es van mostrar els cossos de dos nens i tres adults que, segons fonts del règim de Gaddafi, també van morir en l'atac.

El ministre libi d'Afers Exteriors, Abdelati Obeidi, ha dit que l'atac de l'OTAN ha estat "un intent patètic (...) de trencar l'esperit de la gent de Trípoli i permetre a un petit nombre de terroristes causar inestabilitat i desordre en aquesta ciutat pacífica".

"Mai no perdonarem, mai no oblidarem, som aquí, a la nostra terra, units pel nostre líder, a punt per la pau i a punt per lluitar per la nostra llibertat i el nostre honor", ha dit en una roda de premsa.

A la banda dels rebels, però, Abdel Hafiz Ghoga, vicepresident del Consell de Transició Nacional, ha dit: "Sentim les pèrdues causades per l'atac de l'OTAN, però el règim de Gaddafi n'és responsable per haver col·locat instal·lacions militars a prop d'àrees civils. Aquestes morts eren previsibles".