L'exsecretari d'Estat francès de la Funció Pública, Georges Tron, va ser detingut per la policia judicial de Versalles, al sud de París, en el marc de la investigació per presumpta agressió sexual a la qual està sotmès. Tron, que no ha estat imputat en el cas, va dimitir com a membre del Govern quan va esclatar l'escàndol el mes de maig passat, encara que continuava exercint el seu càrrec d'alcalde de Draevil, localitat situada al sud de París.

L'exsecretari d'Estat, militant del partit conservador UMP, va ser acusat per dues exfuncionàries municipals de 34 i 36 anys d'agressió sexual entre 2007 i 2010, quan treballaven per a aquest Ajuntament. Quan l'escàndol va arribar als mitjans de comunicació, Tron va presentar la seva dimissió però va defensar la seva innocència.

"Des de la meva qualitat de simple ciutadà, faré del reconeixement de la meva innocència un assumpte personal, combatent les acusacions vindicatives de dues antigues col·laboradores, de les quals una va ser acomiadada per haver desviat fons públics que li havien estat confiats i l'altra va abandonar les seves funcions amb motiu d'un comportament indigne", va assegurar el secretari d'Estat.

Tron, que ocupa el lloc 27 de rellevància en el Govern, segons l'ordre de protocol, va arribar a l'Executiu el mes de març del 2010, recomanat per Brice Hortefeux, home de confiança de Sarkozy, i que llavors era ministre d'Interior.

Afició per la reflexologia

La defensa de l'exsecretari d'Estat mai ha amagat l'afició d'aquest per la reflexologia, una pràctica que consisteix a estimular amb massatges zones concretes de peus, mans o orelles, però va destacar que el polític no és un "fetitxista".

L'escàndol va transcendir a la premsa dues setmanes després de la detenció a Nova York del socialista francès i exdirector gerent del Fons Monetari Internacional (FMI) Dominique Strauss-Kahn, acusat de violar una empleada d'un luxós hotel de Nova York.