El vicesecretari de Comunicació del PP, Esteban González Pons, ha demanat aquest dilluns que el vicepresident i ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, abandoni el govern espanyol. Ho ha de fer, diu Pons quan Rubalcaba ja és oficialment candidat socialista, perquè la seva tasca com a responsable de govern no és compatible amb el càrrec de partit. La petició, diu González Pons, és "sensat, convenient i ho exigeix el joc net". "No pot seguir de vicepresident i ministre si és candidat", ha conclòs González Pons.

Després del Comitè de Direcció del Partit Popular, González Pons ha reclamat a Rubalcaba que abandoni els seus càrrecs institucionals ara que és oficialment candidat del PSOE. Els ministres estan per servir "els interessos dels espanyols i no els interessos propis", ha afirmat durant la roda de premsa.

"Per responsabilitat política i d'Estat, i per garantir el joc net en les eleccions, des del moment en que Rubalcaba és candidat del PSOE, pensem que no pot ser la persona que acumula més poder a Espanya després del president del govern", ha afirmat. Per tot això, ha sentenciat que "no es pot seguir sent vicepresident i ministre si és candidat".