El Fons Monetari Internacional (FMI) va demanar una reforma laboral més "valenta" a Espanya que abarateixi més l'acomiadament, desvinculi pujades salarials i inflació i doni prioritat al conveni d'empresa en lloc del sectorial. L'organisme, que va elogiar la resposta "rotunda i àmplia" del Govern durant l'últim any, va advertir també que la recuperació és "incompleta" i els riscos són "considerables".

En un altre ordre de coses, la Comissió Europea vol facilitar a Grècia el camí per sortir de la greu situació financera en què es troba. Per a això, José Manuel Durao Barroso, president de la institució, vol que el país hel·lè accedeixi amb més facilitats als 1.000 milions d'euros dels fons estructurals que li corresponen d'aquí a 2013. Segons va explicar, l'objectiu és "mostrar a grecs que hi ha esperança al final del camí", i una de les mesures seria avançar part d'aquests diners. Per part seva, el comissaari Joaquín Almunia va confiar que "en els propers dies" es resolgui el segon rescat a Grècia, per evitar que la seva situació afecti altres països, com Espanya.

Els grecs es van llançar al carrer de manera pacífica per dir "no" als seus polítics. A la plaça atenesa de Sintagma, davant del Parlament, els ciutadans van mostrar la seva oposició al primer ministre, Giorgios Papandreu. A la cambra es va votar a darerera hora una moció de censura contra l'Executiu, que aquest va superar gràcies al fet que els socialistes -que tenen 155 dels 300 escons del Parlament grec-van votar de manera compacta.

Hores abans, el ministre de Finances grec, Evangelos Venizelos, va assegurar que els dos partits de l'oposició conservadora estan disposats a no boicotejar l'aprovació del nou conjunt de mesures d'estalvi per evitar la fallida.