El vicepresident del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, creu que val la pena escoltar les demandes del moviment dels anomenats 'indignats', a la vegada que ha subratllat que no cal "demonitzar-los", però tampoc "afalagar-los".

Per primera vegada, al Congrés dels Diputats s'ha debatut sobre el fenomen del moviment 15-M. Ha estat a instàncies del portaveu d'ERC, Joan Ridao, que ha demanat al vicepresident del govern espanyol quines mesures es prendrien en relació amb l'onejada de protestes que s'han succeït des del 15 de maig.

El portaveu d'ERC, Joan Ridao, ha afirmat que cal defensar la democràcia representativa, però que als 'indignats' cal escoltar-los, tot i que s'hagin produït alguns "excessos". "No es pot estigmatitzar ni reduir-ho a una qüestió d'ordre públic", ha volgut deixar clar el portaveu.

Rubalcaba creu que en relació als 'indignats', el més sensat és respectar als que protesten, escoltar-los, però no "instrumentalitzar-los perquè no es tracta de "pescar en aigua tèrbola". En resum, tot això suposa, "no demonitzar-los però tampoc afalagar-los, no dir a tot que sí acríticament", ha afirmat durant la sessió de control.

Totes les seves propostes val la pena que s'escoltin, tot i que algunes siguin "contradictòries", ha dit. Rubalcaba creu que cal investigar sobre les motivacions dels 'indignats' per comprovar si els seus plantejaments són "certs o no".