Un dia després de rebre el suport del Parlament, el Govern de Georgios Papandreu va aprovar el nou programa d'austeritat que exigeixen la Unió Europea i el Fons Monetari Internacional (FMI) per aportar més préstecs. Aquest paquet de mesures haurà de ser votat pel Parlament abans que acabi el mes de juny, límit donat per a l'aportació del cinquè tram d'ajudes europees a Grècia.

La troica internacional, en la qual participa també el Banc Central Europeu (BCE), va negociar a Atenes amb el ministre de Finances, Evangelos Venizelos, les noves mesures d'austeritat, l'objectiu de les quals és estalviar 28.300 milions d'euros fins al 2015, dels quals 6.500 milions corresponen a aquest any.

Per part seva, la canceller alemanya, Ángela Merkel, va qualificar d'"important pas" el vot de confiança rebut pel primer ministre grec per clarificar la "difícil situació" en què es troba Grècia. El vot del Parlament s'haurà de veure acompanyat de "mesures concretes" destinades a tancar l'ambiciós pla d'estalvi grec, per al qual Merkel va demanar a l'oposició d'aquest país que realitzi "un treball constructiu".

Paral·lelament, el ministeri de Finances alemany ha iniciat converses amb les principals entitats bancàries del país i un important lobby de la indústria financera per analitzar de quina manera podria realitzar-se un canvi voluntari del deute grec, amb l'objectiu d'ampliar el venciment dels bons.

Finalment, la Unió Europea va col·locar amb èxit una emissió de bons per valor de 3.000 milions d'euros que seran utilitzats per finançar part del programa d'assistència a Portugal. L'operació es va portar a terme a través del Fons Europeu d'Estabilitat Financera.