El govern de Grècia ha aprovat aquest dimecres el projecte de llei que ha de detallar el nou pla d'austeritat, de cinc anys, informa Reuters. El text es presentarà al Parlament aquest divendres. El primer ministre Iorgos Papandreu confia assolir l'aprovació parlamentària per al paquet de retallades en la despesa, l'increment dels impostos i la venda de recursos estatals el proper 28 de juny per poder implementar-lo el 3 de juliol. L'objectiu és assegurar els 12.000 milions d'euros de finançament de la Unió Europea i el Fons Monetari Internacional (FMI). Sense aquesta ajuda, Atenes cauria en l'impagament el mes vinent, el que afectaria tot el sistema financer mundial.

Mentrestant, Europa manté la pressió sobre Grècia per seguir amb un sever programa d'austeritat aquest dimecres després que Atenes hagi aclarit el primer obstacle. Els líders europeus han felicitat el primer ministre grec, Iorgos Papandreu, per haver sobreviscut al vot de confiança, però han insistit en passar al proper pas: implementar les reformes que refusa la major part de la població. "No hi ha alternativa. Tenim un pla, i ara és temps d'actuar, és temps d'implementar-lo. No hi ha alternativa. No hi ha pla B", ha dit la portaveu de la Comissió Europea Pia Ahrenkilde-Hansen en roda de premsa.

La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha dit que Grècia ha de privatitzar de manera més agressiva les empreses públiques i ha d'incrementar els beneficis provinents dels impostos. El president del Banc Central Europeu, Jean-Claude Trichet, ha assegurat que les llums d'alarma estaven enceses per la crisi del deute de l'eurozona: "El missatge és que és el temor més greu per a la estabilitat financera".