El primer ministre grec, el socialista Yorgos Papandréu, va explicar que el segon rescat a Grècia podria suposar un desemborsament "similar" al primer programa d'assistència de 110.000 milions d'euros. "Estem parlant d'una quantitat molt, molt gran", va assegurar Papandréu, que va fer a una nova i desesperatda crida a l'oposició perquè avali els seus plans d'estalvi per sortir de la greu crisi que pateix el país hel·lènic, fet que una vegada més va ser rebutjat pels seus adversaris polítics. "És més fàcil fer canvis si comptem amb el suport de tots els partits, amb el major consens possible", va afirmar el primer ministre grec.

Per altra banda, la cimera de la Unió Europea que va concloure a Brussel·les va certificar el suport comunitari a Grècia amb un nou pla de rescat que porti la tranquil·litat a l'euro. L'ajuda europea requereix l'aprovació de noves mesures d'austeritat i d'un pla de privatitzacions, que el Parlament grec preveu votar aquesta setmana.

El president de l'Eurogrup, Jean-Claude Juncker, va confiar en el resultat positiu d'aquesta votació parlamentària grega, però va urgir que els ajustos s'apliquin com més aviat millor. "És evident que cal verificar que el text que aprovi el Parlament grec tingui una aplicació immediata a la realitat grega", va dir el primer ministre luxemburguès, qui va insistir que "una cosa és aprovar una llei i una altra cosa és aplicar-la".

La cancellera alemanya, Angela Merkel, es va mostrar "força optimista" sobre el resultat de la votació parlamentària, però va demanar que l'oposició conservadora grega s'uneixi al suport a aquestes mesures. "Com més consens, millor per a Grècia, millor per a l'euro", va afirmar Merkel. Així, el missatge de la UE al conjunt de la classe política grega és que si el país fa la seva part, els socis comunitaris faran la seva.

Zapatero critica el PP

Finalment, el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, va elogiar la crida de la UE a l'oposició grega perquè avali el pla d'austeritat, a la vegada que va retreure al PP la falta de responsabilitat que, segons la seva opinió, ha demostrat davant la crisi.