Un telèfon mòbil d'un missatger d'Ossama bin Laden confiscat en l'operació en la qual va morir el terrorista d'origen saudita el mes passat suggereix vincles entre el líder d'Al-Qaeda i la intel·ligència pakistanesa, segons el diari The New York Times. El diari assenyalava en la seva edició digital que el telèfon conté contactes d'un grup militant vinculat amb els serveis d'intel·ligència del Pakistan, segons dos alts funcionaris nord-americans no identificats. El descobriment indica que Bin Laden va utilitzar el grup Harakat-ul-Mujahedeen com a part de la seva xarxa de suport dins del país, segons els funcionaris consultats pel Times.

La troballa també planteja interrogants sobre si el grup i altres organitzacions similars van ajudar a protegir Bin Laden en nom dels serveis d'intel·ligència pakistanesos, atès que aquests van protegir Harakat i li van permetre operar en el seu territori durant almenys dues dècades.

Els analistes que van fer un seguiment de les trucades al telèfon mòbil van concloure que els comandants de Harakat que apareixien entre els contactes del missatger de Bin Laden havien trucat a funcionaris d'intel·ligència pakistanesos. Els funcionaris van puntualitzar que no hi ha una prova definitiva que indiqui que els serveis d'espionatge del Pakistan ajudessin Bin Laden.

En un altre ordre de coses, l'última preocupació de Bin Laden, que veia com es criticava durament Al-Qaeda, va ser un problema de màrqueting. Segons l'opinió de l'islamista, el seu grup necessitava una nova estratègia comercial.

Pel que sembla, Al-Qaeda estava matant massa musulmans i això era dolent per al negoci. Occident estava guanyant la guerra al camp publicitari. Davant aquest repte, Bin Laden va considerar seguir els passos de les empreses del seu odiat Estats Units i es va plantejar un canvi de nom.

En una carta recuperada en el seu refugi del Pakistan, el terrorista concloïa que el nom d'Al-Qaeda estava faltat d'un contingut religiós, i en necessitava un que convencés els musulmans de tot el món que estan en una guerra santa.