Impulsora de noves lleis i polítiques de la dona i de la igualtat de gènere a Espanya, i de la perspectiva de gènere en diversos fòrums internacionals, Bibiana Aído, ha estat nomenada assessora de l'Agència de l'ONU per a la dona, i treballarà sota la direcció executiva de l'expresidenta xilena Michelle Bachelet.

Aído va declarar que deixa el Govern plena d'il·lusió, alegria i coratge per lluitar per una de les causes més nobles que existeix i que espera aportar el seu "granet de sorra" en el projecte.

L'exministra i actual secretària d'Estat d'Igualtat, Bibiana Aído, seguirà abordant la defensa de la dona des del seu nou càrrec d'assessora directa en l'Agència de l'ONU a Nova York. Aído va assegurar que els drets de les dones "no són respectats completament en cap lloc del món", pel que va subratllar la seva voluntat de seguir lluitant per aquesta causa des de la nova responsabilitat.

Pel que fa a la seva trajectòria, Aído es va posar al capdavant del Ministeri d'Igualtat el 2008, des d'on va impulsar noves lleis i polítiques en defensa de la dona i de la igualtat de gènere i va incorporar la perspectiva de gènere en diversos fòrums internacionals d'alt nivell com l'Observatori Europeu contra la violència de gènere. La designació d'Aído forma part dels nomenaments del personal executiu que recolzarà a Bachelet al capdavant de l'Agència de l'ONU per a la dona.

Finalment, Aído va afirmar que la seva marxa a Nova York no serà un adéu al PSOE, sinó un "fins després", i va afirmar rotundament que sempre estarà compromesa amb la política d'Espanya.