El ministre de Foment, José Blanco, va assegurar que la tornada al límit de 120 quilòmetres per hora a autovies i autopistes a partir de l'1 de juliol que ve es deu al fet que les "condicions d'avui no són les mateixes que quan es va prendre la decisió" -posar el màxim de velocitat en 110 quilòmetres per hora-. És una mesura, segons Blanco, que "connecta amb el sentiment majoritari del país".

En declaracions als mitjans després de la presentació d'una nova base estratègica de Salvament Marítim a Fene (la Corunya) i de nous mitjans de rescat a la ciutat herculina, Blanco va subratllar que "quan es va prendre la decisió de reduir la velocitat a 110, es va prendre fins al 30 de juny, i el 30 de juny és la setmana que ve, i el que ha decidit el Govern és no prorrogar aquesta mesura excepcional". Així, a preguntes sobre si hi ha hagut discrepàncies al Govern quan es va prendre la decisió, Blanco va remarcar que "el Consell de Ministres és un òrgan de debat i per tant els ministres expressen la seva opinió i després es conforma una decisió".

"Al Consell de Ministres no hi anem els ministres a dir-hi sí o amén; per tant, és normal que cada ministre hi expressi la seva opinió", va sentenciar Blanco, qui va afegir que "del contrari no tindrien sentit" aquestes reunions, ja que "el president podria prendre totes les decisions i no convocar-nos". "És un òrgan per deliberar, de debat", va reiterar el ministre de Foment, per una possible disparitat d'opinions entre els membres de l'Executiu central.