Cuba manté un hermetisme oficial absolut sobre l'estat de salut del president de Veneçuela, Hugo Chávez, dues setmanes després de la seva operació d'urgència a l'Havana per un abscés pèlvic i sense que s'hagi divulgat cap part mèdic sobre aquesta intervenció ni sobre la seva evolució. Una font del Ministeri de Relacions Exteriors va indicar ahir que l'estat de salut de Chávez és "un assumpte de Veneçuela" i la informació sobre aquesta qüestió "està sent manejada per la part veneçolana".

Mentrestant, a l'ambaixada de Caracas a l'Havana van insistir ahir que el seu president "es recupera satisfactòriament", segons va explicar una funcionària sense donar més detalls. Hugo Chávez va arribar a Cuba el 8 de juny en una visita oficial amb la qual culminava una gira que abans el va portar per Brasil i Equador i, dos dies després, el 10 de juny, va ser operat d'urgència a l'Havana d'un abscés pèlvic, segons informar en aquell moment el Govern de Caracas. Des d'aquesta data, a Cuba no s'ha produït alguna declaració oficial sobre l'assumpte per part de les seves autoritats i els mitjans de l'illa es limiten, bàsicament, a publicar informacions datades a Caracas.

Els mitjans cubans sí que van publicar, el passat dia 18, les úniques fotos de la convalescència de Chávez a l'Havana amb motiu d'una visita que li van fer l'expresident Fidel Castro i l'actual governant, el seu germà Raúl. Amb roba esportiva i amb aspecte somrient entre els germans Castro, Hugo Chávez apareixia en aquestes imatges preses en una habitació, presumiblement pertanyent a la clínica on hi ha el president veneçolà. "El president Chávez es recupera satisfactòriament, compleix les indicacions mèdiques i es manté en estreta coordinació amb el vicepresident i altres ministres veneçolans al corrent dels principals assumptes del seu país", van publicar aquell dia els mitjans cubans en un breu text al costat de les fotografies.

Twitter

Ahir, els mitjans cubans van destacar que Hugo Chávez havia felicitar l'Exèrcit del seu país en què va ser la seva reaparició a la xarxa social Twitter després de dotze dies de silenci. Segons va publicar El Nuevo Herald, de Miami, citant "fonts de la intel·ligència nord-americana", Hugo Chávez pateix "un quadre clínic crític".