El president de Veneçuela, Hugo Chávez, ha recorregut novament a les xarxes social per fer escoltar la seva veu enmig d'unes jornades agitades pels rumors sobre un suposat empitjorament del seu estat de salut, que va portar dissabte a diferents membres del seu gabinet de Govern a desmentir determinades informacions.

Després de dues setmanes sense fer declaracions de viva veu, i sense més informe sobre la seva salut que les valoracions positives de la seva recuperació difoses reiteradament per familiars i col·laboradors, van ser una informació d'un diari i una interpretació a l'exterior d'unes expressions d'un ministre els elements que van provocar que s'escampés la rumorologia. Però a través de la xarxa social Twitter, Chávez va escriure la tarda del dissabte el següent missatge: "Han arribat Rosinés i els meus néts Gaby, Manuelito i El Gallito a visitar-me. Ah!, quina felicitat rebre aquest bany d'amor! Que Déu em beneeixi!".

Origen dels rumors

El diari El Nuevo Herald de Miami va publicar dissabte una informa?ció en la qual, en base a fonts d'intel·ligència nord-americanes, assenyalava que el president de Veneçuela, operat de la pelvis el passat dia 10 de juny a l'Havana, "es troba en un estat crític, no greu, però sí crític, complicat".

Les fonts, però, no confirmaven la malaltia de Chávez, però asseguraven que la seva filla, Rosinés, i la seva mare, Marisbel Rodríguez, van sortir fa uns dies "d'urgència" de Veneçuela en direcció a Cuba a bord d'un avió de la força aèrea.

Tot i l'allau de rumors, Chávez no va fer més comentaris a través del seu Twitter, exceptuant el missatge que feia referència a l'arribada dels seus familiars i a un altre que anava destinat als ministres que encapçalaven actes a tot el país en motiu de la Misión Vivienda, un programa governamental per respondre al dèficit de cases que arrossega el país.

Reaccions dispars

Arrel de la informació publicada pel diari El Nuevo Herald, van ser diverses les persones que van intentar alleujar l'allau de rumors que giren al voltant de la salut del president veneçolà. El ministre de Comunicació, Andrés Izarra, va escriure, també mitjançant Twitter, que "el comandant s'està recuperant bé de la seva operació".

Més crític amb la pluja de rumors es va mostrar el secretari executiu de l'aliança opositora, Ramón Guillermo Aveledo, que va considerar que "la falta de transparència i el nerviosisme oficial" són els elements que "han disparat tot tipus de rumors" sobre l'estat de salut de Chávez.