El segrestador de Publio Cordón, l'empresari de Saragossa segrestat pels GRAPO fa setze anys, ha enviat una carta a la família, que ahir va ser publicada per un diari aragonès. La missiva ha fet reviure a Pilar Muro, la dona de l'empresari i les seves filles, els dies d'angoixa d'aquell segrest. Pilar Muro va assegurar que la carta està fent que aquest aniversari sigui per a ella i per a les seves filles, María i Pilar, molt més dur. "Ho estem passant molt malament en aquest aniversari, és reviure alguna cosa terrible", va assegurar.

En la carta del terrorista, Silva Sande, que va ser condemnat per l'Audiència Nacional a 28 anys de presó pel segrest, assegura que va viure "aquella tragèdia" com "un malson" i recalca que Publio Cordón "no va patir maltractaments en cap moment", a part "del fet que suposa en si d'inhumà el mateix segrest", reconeix.

La missiva relata la mort de l'empresari, que es va produir per un "tràgic accident" quan va intentar escapar per una finestra i va caure des del teulat de la segona planta del xalet en el qual estava confinat prop de Lió. Silva Sande diu fins i tot en la seva missiva que després de caure, Cordón no semblava haver patit molts danys i que li van subministrar calmants, però que de sobte va deixar de respirar i ell mateix li va practicar la respiració boca a boca per intentar reanimar-lo, però sense èxit.

També explica que ell va proposar deixar el cadàver dins d'un cotxe en un lloc públic, però que el líder de la banda terrorista en aquell moment, Manuel Pérez Martínez, va ordenar enterrar-lo.

Tot això va passar a principis d'agost de 1995, una setmana abans que la família pagués a París el rescat als GRAPO.