Un excursionista va trobar ahir els cossos sense vida de sis alpinistes als Alps francesos. La macabra troballa es va fer a 2.700 metres d'altitud prop del pic Neige Cordier, al Sud-Est de l'Estat Francès.

Segons l'emissora de ràdio francesa France Info, la troballa va agafar per sorpresa els equips d'emergència ja que no hi havia avís de que hagués desaparegut cap muntanyenc i per tant no tenien cap ordre de recerca per trobar i salvar els muntanyencs.

Els cossos sense vida dels sis esportistes van ser trobats per un excursionista que estava a la zona, en un corredor molt costerut. Aquest corredor està situat a la glacera del Plate Donis Agneaux, dins el massís dels Ecrins.

La identitat dels sis alpinistes no ha estat facilitada, mentre continuen les investigacions per intentar aclarir les causes de la mort.

La unitat de policia francesa especialitzada en els rescats de muntanya, que es va desplaçar fins al lloc dels fets, creu que els excursionistes trobats morts podrien ser víctimes d'una allau. També s'especula amb la possibilitat que morissin sorpresos per un pont de neu que s'hauria esfrondat. Els cadàvers d'aquests alpinistes van ser transportats en helicòpter fins al municipi de Villar d'Arène, ubicat a uns cinc quilòmetres.