L'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes (ACVOT) s'ha negat a entrar avui a la sessió solemne en homenatge a les víctimes del terrorisme que celebra el Congrés en protesta perquè no es dóna la paraula a les víctimes en aquest acte.

Així ho ha anunciat a les portes de la Cambra Baixa el president d'ACVOT, José Vargas, qui ha responsabilitzat directament el president del Congrés, José Bono, de provocar l'absència d'aquest col·lectiu.

En declaracions als periodistes, Vargas ha explicat que els col·lectius de víctimes van acordar fa un mes que la presidenta de la Fundació Víctimes del Terrorisme, Maite Pagazaurtundúa, parlés en nom de tots en aquest acte.

Això no obstant, poc després van rebre una carta de Bono, que "és molt seu i l'únic que vol és sortir en la foto i en els mitjans" en la qual els deia, segons Vargas, que "l'únic que parla és ell".

"Per tant, com no se'ns dóna la paraula, l'associació catalana no entrarà al Congrés", ha afegit el seu president, qui ha assegurat que la seva negativa no té a veure amb la presència de Bildu en les institucions després dels comicis del 22 de maig.

Sobre això ha dit que "el tema de Bildu no toca", perquè "avui és el dia de les víctimes", però una vegada més se'ls "tanca la boca" en "aquest Congrés que se suposa que és de tots".

"És patètic que un president -el del Congrés- posat entre tots els espanyols i diputats elegits per tots ens neguin la paraula, no té perdó", ha subratllat.

Sí s'ha referit a Bildu al preguntar-se "què hauria passat si hagués estat a una altra formació" a la qual se li nega la paraula.

"Sembla que a les víctimes se'ns menysprea en cada moment i "els que estan aquí amunt, es diguin Bildu o com es diguin", tenen "la pernada, poden fer el que els dóna la gana", ha dit Vargas, visiblement molest.