L'artefacte explosiu improvisat (IED) que diumenge va fer explosió al pas d'un blindat espanyol Lince a les proximitats de la base de Qala-i-Now, a l'Afganistan, contenia uns 30 quilograms d'explosiu, el més potent que ha patit un vehicle de les tropes espanyoles. Els cadàvers dels dos soldats van arribar ahir a Espanya.

El funeral pel sergent Manuel Argudín Perrino i la soldat Niyireth Pineda Marín serà presidit pel Príncep d'Astúries a la Base Militar General Alemán Ramírez, a Las Palmas de Gran Canaria. Al sepeli, que se celebrarà a les deu del matí, acudiran la ministra de Defensa, Carme Chacón, i el Cap de l'estat Major de la Defensa (JEMAD), general de l'Aire José Julio Rodríguez. Les dues víctimes seran condecorades amb el distintiu vermell i les seves famílies rebran 140.000 euros.

En aquesta ocasió, Felip de Borbó es desplaçarà a les illes sense la companyia de la seva dona, la Princesa d'Astúries, que ha d'estar a Barcelona per al lliurament de la Beca Fero d'investigació oncològica. Tampoc serà acompanyat pel Rei, ja que segueix recuperant-se de la seva operació de genoll del passat 3 de juny.