La ministra de Defensa, Carme Chacón, ha visitat aquesta matinada les tropes espanyoles desplegades a Herat (Afganistan) per conèixer de primera mà els detalls sobre l'atemptat ocorregut diumenge, en què van morir dos militars i tres van quedat ferits, i coordinar la repatriació dels morts.

La ministra, que ha estat acompanyada pel cap de l'Estat Major de la Defensa (JEMAD), José Julio Rodríguez, ha encoratjat les tropes perquè segueixin treballant amb el "mateix valor, honor i noblesa" durant els tres anys que queden de missió.

"Em consta que en aquests tres anys de missió que ens quedin seguireu treballant amb la mateixa professionalitat, el mateix valor, el mateix honor i la mateixa noblesa com heu tingut fins ara i per això us vull donar les gràcies", ha assegurat Chacón a les tropes.

A més, els ha felicitat per ser els militars "més durs, més valerosos" i els "més professionals" a l'hora de portar a terme aquesta missió.

La ministra de Defensa ha visitat també els tres militars ferits i, ara mateix, està reunida amb els responsables militars de la zona.