Després d'hores de combats, les forces afganeses i de l'OTAN han posat fi aquest dimecres a l'assalt talibà contra l'hotel Intercontinental de Kabul, en què han mort divuit persones, entre elles set insurgents, segons han informat a Efe fonts oficials.

L'últim membre del comando insurgent que resistia atrinxerat a l'interior de l'hotel ha estat abatut per la policia al voltant de les 06.30 de l'horari afganès (02.00 GMT), ha indicat a Efe el cap de la unitat del crim de Kabul, Mohammad Zahir. "L'operació ha acabat", ha afirmat l'oficial de Policia.

Els morts confirmats fins ara són els set talibans que formaven part del comando i onze persones més -dos policies i nou hostes del luxós establiment-, ha afegit Zahir, que ha assegurat que entre les víctimes mortals hi ha dos estrangers.

D'acord amb la font, també hi ha dotze ferits en l'atac, encara que les seves forces treballen amb la hipòtesi que el nombre de morts pugui ser major a l'espera de concloure el registre de l'hotel.

El grup va assaltar l'establiment al voltant de les deu de la nit local de dimarts, quan molts dels hostes estaven sopant, i, després de tenir notícia de l'atac, centenars de policies i comandaments afganesos es van desplaçar al lloc entre escenes de gran confusió.

Segons ha confirmat a Efe un portaveu de la missió de l'OTAN al país, la Força Internacional d'Assistència a la Seguretat (ISAF), també van prendre part helicòpters de l'operació, i van abatre alguns dels insurgents.

"La força afganesa ens va demanar suport i enviem els nostres helicòpters, que van detectar a diversos dels insurgents a la teulada. Els vam atacar i vam matar, mentre la força afganesa actuava a l'interior de l'hotel", ha explicat el portaveu militar.

L'atac ja va ser reivindicat ahir a la nit pel portaveu talibà Zabiulá Mujahid.

Les autoritats creuen que els insurgents, armats almenys amb granades, rifles i armilles carregats amb explosius, van penetrar a l'establiment a través del jardí situat a la part posterior del mateix.

L´Intercontinental és un edifici de sis plantes que compta amb diversos sistemes de seguretat i domina un turó a l'oest de la ciutat, i els seves cinc estrelles han estat un reclam tradicional per als estrangers més benestants que visiten Kabul.

En els últims mesos, els talibans han incrementat les seves accions ofensives amb l'arribada del bon temps, quan tradicionalment s'intensifiquen els combats al país centreasiàtic en el marc del que les milícies insurgents denominen la seva "ofensiva de primavera".

Kabul, que és una de les set zones en què les forces afganeses assumiran la responsabilitat de la seguretat a partir de juliol, o la meridional ciutat de Kandahar han estat l´escenari habitual en els últims anys d'accions com la d'aquesta matinada.

Juliol és el mes marcat al calendari per a l'inici de la retirada de l'Afganistan de les forces internacionals, en l'actualitat integrades per uns 150.000 soldats.