El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran Lleida, ha assegurat aquest dimecres que serà "Alfredo Pérez Rubalcaba qui decidirà la data de les eleccions generals" i que prendrà la decisió dins d'un mes, quan conegui el resultat final de la crisi grega i de la sortida a borsa de Banki.

En una entrevista a RAC-1 recollida per Efe, Duran Lleida, que ha advocat per un avançament "ordenat i civilitzat" de les eleccions generals per a la tardor, ha assegurat que desconeix quan seran convocades.

"No tinc tan clar que les eleccions siguin a la tardor", ha manifestat Duran Lleida, que aquest dimarts, durant el Debat de Política General va apostar per pactar els temes laborals, el crèdit per a les empreses i el dèficit públic i convocar les eleccions per tardor.

El líder democristià ha reconegut que té la sensació, "després d'escoltar al portaveu del PNB, que hi pot haver la possibilitat que hi hagi uns nous pressupostos i eleccions el mes de març".

"Sincerament crec que ara mateix ningú sap realment quan seran les eleccions, crec que falten dos o tres temes determinants perquè el mateix Rubalcaba, que crec que és qui determinarà la data, tingui criteri", ha dit Duran Lleida.

Segons la seva opinió, aquests temes importants que decantaran la decisió de convocar les eleccions a la tardor o al març són "com acaba el tema grec i com acaba la sortida a borsa de Banki, que és un fet importantíssim i rellevant en tota la reforma del sistema financer ".

Sobre aquests temes, Duran Lleida ha opinat que en un mes "sabrem -ha dit- com han anat i per tant començarem a tenir idea del que li interessa més al candidat socialista, si avançar a la tardor o eleccions al març".

"La legislatura de Zapatero està esgotada i seria necessari, d'una manera civilitzada, convocar eleccions, no té sentit convocar eleccions ara ja, perquè no poden ser les eleccions a l'agost ni al setembre", ha afegit Duran.

"Tampoc pot provocar la caiguda del govern d'un dia per l'altre -ha especificat-, per tal com estan les coses en relació als mercats internacionals, el deute i el que això significaria".

Respecte a la possibilitat que el PNB doni suport els pressupostos de l'Estat, Duran ha dit: "No sé què està passant exactament amb el PNB, però tinc la sensació que té algun motiu per donar suport al PSOE, però no acabo d'endevinar quin és la circumstància ".

Duran Lleida ha afirmat que a Catalunya li convé que les eleccions generals siguin en la data que "menys garanteixi la majoria absoluta per al PP", perquè, segons ha afirmat, "el pitjor resultat per a Catalunya és que hi hagi una majoria absoluta de qualsevol de els dos partits "majoritaris, encara que ha confessat que creu que el PP" està més a prop "de la majoria.