La Policia francesa ha detingut aquesta nit un presumpte etarra i un altre ha aconseguit fugir quan intentaven robar un cotxe al Departament 24 de França, al nord de la regió d'Aquitània, segons han informat a Europa Press fonts de la lluita antiterrorista.

Les forces de seguretat franceses busquen ara per la zona el parador del segon presumpte terrorista fugit. De moment es desconeix la identitat de tots dos així com la seva rellevància en l´estructura de l'organització criminal.

Fonts de la lluita antiterrorista han advertit que les últimes dades ofertes per França indicaven un descens en el robatori de vehicles atribuïts a la banda en territori gal.

De fet, en l'últim mes tan sols constava l'aparició d'un cotxe robat, que va aparèixer cremat, pràctica habitual dels terroristes quan volen desprendre´s del vehicle sense deixar proves.

Aquesta nova operació es produeix només 12 dies després de l'arrest del també terrorista Iñaki Atxalandabaso, que va ser detingut a la regió francesa de Chambery quan es trobava en un tren procedent de Torí. Portava nombrós material electrònic per a la confecció d'artefactes explosius.