La ministra de Sanitat, Política Social i Igualtat, l'alacantina Leire Pajín, va desencadenar ahir la polèmica sobre l'ús d'unes instal·lacions exclusives per a funcionaris ubicada a l'illa de Llatzeret, a Maó (Menorca). La dirigent socialista va gaudir aquest cap de setmana amb els seus pares d'un dia lliure en aquest complex tot i que té un ús exclusiu per als funcionaris de Sanitat i està tancat a la ciutadania.

Els empleats públics del ministeri tenen unes condicions més que avantatjoses durant la seva estada a la residència: per només 300 euros poden allotjar-se al recinte durant 16 dies en règim de pensió completa i amb els trasllats amb vaixell inclosos.

El problema és que el passat 27 de març, la més que probable candidata del PSOE al Congrés per Alacant en les pròximes eleccions generals va segellar un conveni amb el Consell Insular per permetre visites guiades al complex, declarat Bé d'Interès Cultural (BIC).

En aquest document, ambdues parts van acordar que el recinte obriria les portes als ciutadans el 15 de juny. Però va arribar aquell dia i va continuar tancat. Fins avui. El motiu, segons van detallar ahir fonts pròximes a la ministra de Sanitat, és que ha canviat el Govern balear i s'han endarrerit els tràmits.

Ahir, amb motiu de la recent estada de Leire Pajín en aquestes instal·lacions, Esquerra-Balears va anunciar que farà una bateria de preguntes a la ministra al Congrés. La formació republicana li interpel·larà per què no s'ha fet efectiu el conveni, sobre les seves vacances en Llatzeret acompanyada dels seus pares i reclamarà la titularitat del complex a favor del Consell de Menorca.

Fonts pròximes a Pajín van voler sortir ahir al pas de les crítiques i van subratllar que es va pagar de la seva butxaca tant la seva estada com la dels seus progenitors. A més, van destacar que poden demostrar-ho amb les factures. «No hi ha cap problema en què hagi acudit a l'illa a passar un dia lliure», van sentenciar.

També van assenyalar que la titular de Sanitat va estar allotjada en un espai habilitat per al ministre de torn, mentre els seus pares es van allotjar en una habitació diferent. Tant Pajín com la seva mare es van deixar veure juntes a la platja de Binibeca, en una altra part de l'illa de Llatzeret.