Xina, principal creditor dels Estats Units i posseïdor del 70 % les seves reserves en divises en dòlars, va criticar amb duresa el Govern dels Estats Units i va reclamar seguretat per als seus interessos.

Amb 1,16 bilions de dòlars en bons del Tresor dels Estats Units i 3,2 bilions de reserves de moneda estrangera en dòlars, que el deute nord-americà passés de ser "AAA" -màxima qualificació possible- a "AA+" va generar un fort malestar a Pequín.

L'agència oficial xinesa Xinhua va publicar un dur editorial en el qual assegura que la decisió de l'agència de qualificació és "una factura que EUA ha de pagar per la seva pròpia addicció a l'endeutament i les seves baralles polítiques sense visió de futur a Washington". "Xina té tot el dret ara de reclamar que corregeixi els errors estructurals del seu deute i garanteixi la seguretat dels actius en dòlars de la Xina", va dir Xinhua.

També va reclamar "supervisió internacional" sobre el dòlar i va anar més enllà en proposar com a alternativa "una nova moneda de reserva estable i assegurada a nivell global" per evitar la dependència mundial del bitllet verd.