Els representants d'Iberia i el sindicat de pilots Sepla no han arribat a cap acord en la reunió mantinguda aquest dimarts entre les dues parts, de manera que es manté la vaga per aquest dijous. L'aerolínia ha ofert al sindicat la possibilitat que els pilots d'Iberia passin a volar amb Iberia Express sense perdre els seus drets, però el sindicat l'ha rebutjat. Considera que la creació de la filial és "il·legal" perquè la companyia proposa fer la mateixa feina amb un conveni col€lectiu diferent. Així mateix, el sindicat assegura que la companyia no ha volgut escoltar la proposta que ells han presentat per poder desbloquejar la situació com és l'augment de "cessió de productivitat i salarial".

En la reunió d'aquest dimarts, Iberia assegura que ha reiterat la seva voluntat de negociar el conveni col€lectiu dels pilots "sense condicions prèvies" i per això ha proposat dos noms com són els de Esteban Rodriguez Vera i Carolina Martínez Moreno per agilitzar la negociació.

Iberia ha ofert al sindicat la possibilitat que els pilots actuals d'Iberia passin a volar en Iberia Express sense perdre els seus drets. Segons ha puntualitzat la companyia, en cap moment s'ha demanat als pilots "cap tipus de reducció salarial", una opció que tampoc ha estat proposada pel sindicat, segons ha apuntat l'aerolínia.

Així mateix, Iberia ha insistit que l'opció de no crear la filial Iberia Express és "innegociable" i ha subratllat que "cap col€lectiu pot forçar a la companyia tancar, vendre o crear cap filial". L'aerolínia ha conclòs que cap treballador "perdrà el seu lloc de treball per la creació de la filial, ni veurà afectades les seves condicions salarials o laborals".

Per la seva banda, el sindicat de pilots Sepla ha rebutjat l'oferta presentada per la companyia perquè considera que és "il€legal" la creació de la filial Iberia Express perquè la companyia proposa fer la mateixa feina amb un conveni col€lectiu diferent. El sindicat assegura que la companyia no ha volgut escoltar la proposta que ells han presentat per poder desbloquejar la situació com és l'augment de "cessió de productivitat i salarials", és a dir, el fet de treballar les mateixes hores com les companyies de baix cost amb base a l'aeroport de Barajas i reduccions salarials per als pilots que es traspassessin a la filial, amb la condició, segons apunten, que es realitzin dins l'actual conveni.

Sense cap acord entre les dues parts, no es desconvoca la vaga prevista per aquest dijous. Una vaga que afectarà 10.000 passatgers i que ha obligat a Iberia a cancel€lar 118 vols.