10 de gener de 2012
10.01.2012

INSCRIPCIÓ | JORNADA ESPORT I SALUT

Tres càrrecs de confiança de Jaume Matas el culpen de realitzar un concurs fictici

El propietari d'una agència de publicitat declara que l'expresident balear el va forçar a subcontractar un periodista

10.01.2012 | 01:00
Jaume Matas arriba a l´Audiència de Palma enmig d´una gran expectació.

CAS PALMA ARENAEs pot dir que la primera jornada de la peça separada que fa referència a la contractació d'un periodista que escrivia els discursos a l'expresident balear i després els elogiava en el seu mitjà no va ser gaire favorable per al dirigent. Un total de quatre testimonis van fer referència a irregularitats en les quals podria haver participat l'exministre, mentre que va ser rebut a l'Audiència amb crits de "lladre".

Tres càrrecs de confiança de l'expresident balear Jaume Matas (PP), en concret les seves dues caps de gabinet i el seu cap de premsa, el van responsabilitzar de la posada en marxa d'un concurs fictici per encobrir pagaments al periodista Antonio Alemany, qui li escrivia els discursos més importants. Aquestes tres persones, acusades en el judici per una peça separada del cas Palma Arena que es va iniciar ahir i i en el qual Matas s'enfronta a una petició del fiscal de 8 anys i mig de presó per corrupció, van atribuir a l'exministre de José María Aznar la idea de realitzar aquest concurs, que es va adjudicar a l'empresa de comunicació Nimbus.
En teoria, el contracte perseguia fer una anàlisi de la imatge del Govern balear, però, segons van reconèixer davant el tribunal les dues caps de gabinet, María Umbert i Dulce Linares, els seus fruits mai van aparèixer. Totes dues van coincidir que la contractació d'Alemany va ser "ordenada" per Matas "personalment" i van afirmar que sospiten que el concurs fictici el va posar en marxa l'expresident.
També van dir desconèixer totalment que el concurs ocultava la contractació d'Alemany: "Si ho hagués sabut l'hagués aturat; sóc funcionària i no em jugaré la carrera per això", va assegurar Linares, qui fins i tot va admetre sentir-se enganyada.
El llavors cap de premsa de Matas, Joan Martorell, va anar més enllà i va reconèixer que aquest concurs encobria realment els pagaments a Alemany, amb l'objectiu, segons va indicar abans Umbert, que el periodista no hagués de preocupar-se de la mala imatge que podia suposar escriure els discursos mentre col·laborava com a columnista per a un diari.
Paral·lelament, el propietari de l'agència de publicitat i comunicació Nimbus, Miguel Romero, va afirmar que l'expresident del Govern balear el va forçar a subcontractar el periodista. Romero va assegurar que Matas li va demanar personalment que cedís a Alemany un contracte que la seva empresa havia guanyat en un concurs i que tenia com a objectiu ocult el pagament dels discursos, quelcom que ell va acceptar per por de no obtenir nous contractes amb l'Administració.
Cal destacar que tant Martorell com Romero van declarar contra Matas després de pactar amb el fiscal acceptar la seva culpabilitat, fet que els suposarà una sensible reducció de les seves condemnes.

Dura rebuda
El tribunal va acceptar modificar l'ordre de la declaració dels acusats, de manera que l'expresident balear serà l'últim. Mig centenar de persones van rebre Matas amb crits de "lladre", "xulo" i "torna els diners" a les portes de l'Audiència de Palma. Enmig d'una enorme espectació, l'expresident balear va ser l'últim dels sis acusats en aquest important procés a arribar a la seu judicial.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades