La neu i el gel van impedir l'assistència a classe de 1.795 alumnes a Castella i Lleó, 1.125 d'ells alumnes residents a Segòvia, 531 a Burgos, 54 a Àvila, 45 a Palència, vint-i-sis a Lleó i catorze a Sòria. Paral·lelament, les nevades van deixar sense classe mig miler de nens a Àlaba. A Burgos, la província que més va patir els dos fenòmens meteorològics, la neu i el gel van afectar vint-i-tres centres docents. També aquests fenòmens meteorològics van repercutir en tres centres de Lleó, cinc de Palència, quatre de Segòvia i dos a Sòria.

Així mateix, el temporal de neu va provocar nombrosos problemes a la xarxa viària basca, on es van registrar una vintena d'accidents, la majoria lleusa, tots ells a Àlaba, que va ser el territori més afectat pel fred. Del total d'accidents, dotze es van produir a la xarxa principal i secundària alabesa, dels quals només en tres es van registrar ferits lleus, va explicar la directora general de Trànsit del País Basc, Amparo López.

En un altre ordre de coses, el Servei Meteorològic de Rússia (SMR) va informar que una nova onada de fred polar procedent de Sibèria i Àsia Central amb temperatures de més de 30 graus sota zero avança cap a la part europea de Rússia. Les temperatures baixaran a partir d'avui a Moscou, les regions veïnes i també al Caucas Nord.

A la capital russa s'espera que el cap de setmana els termòmetres marquin fins a 24 graus sota zero durant la nit, mentre a la regió de Moscou les temperatures podrien baixar fins als 32 graus sota zero. Mentrestant, durant les hores del dia les temperatures fregaran els 20 graus sota zero, tendència que es mantindrà durant el principi de la setmana que ve.

"La temperatura és entre 10 i 12 graus inferior a la normal. Amb tot, no s'esperen mínimes històriques de fins a 36 sota zero com el segle passat", va informar l'SMR en un comunicat. A la regió central de Volgograd, antiga Stalingrad, s'espera que les temperatures baixin el cap de setmana fins als 35 graus sota zero. Mentrestant, a la regió d'Astraján, on desemboca el riu Volga al Caspi, les baixes temperatures van establir un nou rècord històric que datava de 1954 en baixar fins als 33,8 graus sota zero.

110 morts a Rússia

Un total de 110 persones han mort a Rússia des del començament de l'any degut a les baixes temperatures, segons estimacions del Ministeri de Sanitat rus. Paral·lelamentt, des de l'inici del fred polar han mort 41 persones a Romania, 40 persones a Itàlia, 26 i Sèrbia i Bòsnia i tres a Bulgària, xifres que es preveu que puguin augmentar per l'arribada de la nova onada de fred polar al continent europeu.